MTÜ Eesti Koduõppe Keskus - foorum

Kõik koduõppest

Sa ei ole sisse loginud.

#1 18-07-2010 15:42:39

Kelly Ilp
Uus kasutaja
Registreeritud: 18-07-2010
Postitus: 2

Koduõpe põhikooli õpilastele.

Tere, olen foorumis uus ning uurinud ringi ka kodulehel. Siiski ei ole selget vastust saanud küsimusele: Kas tavalisel, normaasel õpilasel on võimalik minna üle koduõppele?
Õpilane ei ole erilisi andega ning ei oma ka puuet. Lihtsalt tavaline õpilane, kelle vanemad sooviksid panna koduõppele. Õpilane käib 6. klassis, see sügis läheb siis edasi 7. klassi.
Tervitades, Kelly.

Eemal

#2 19-07-2010 00:18:40

Riinu
MTÜ liige
Registreeritud: 26-11-2007

Re: Koduõpe põhikooli õpilastele.

Jah, on küll! Kõigil lastel kuni põhikooli lõpuni on võimalik minna üle koduõppele, kui lapsevanem seda soovib. Selleks ei pea olema mingit muud põhjust, kui lapsevanema soov oma lapse õpet ise organiseerida. Hetkel peab  koduõpet kureerima kool, kes teostab kontrolli ja hindab tulemusi. Seaduse järgi peaksid kõik koolid seda otsust aktsepteerima ja koostöös vanemaga seda õppevarianti võimaldama. praktika on hetkel kahjuks veidi viletsam. sad
Aga kui vähegi võimalik, tule kokkutulekule; saad kõige kohta täpsemalt küsida ja arutada!
Riinu
PS. Ka minu esimesest klassist saadik koduõppel olnud poeg läheb sel sügisel seitsmendasse ja õpib endiselt kodus! smile

Eemal

#3 19-07-2010 00:33:42

Kelly Ilp
Uus kasutaja
Registreeritud: 18-07-2010

Tere,
oh, see on väga tore.
Kas te oskaksite suunata meid mõne isiku juurde või mõnele kodulehele, kust on võimalik leida õpetajaid, kes täistunde annaksid.
Ettetänades, Kelly.

Eemal

#4 19-07-2010 10:33:53

Ingrid
Administraator
Registreeritud: 28-05-2007
Postitus: 403
Veebileht

Tere Kelly,

Matemaatikatunde pakub Tallinnas Anneli Sihvart. Tema teade oli selline:

Olen valmis Tallinna lastele andma järeleaitamistunde põhikooli matemaatika osas. Minu enda matemaatiline ettevalmistus hõlmab Nõo keskkooli füüsikaklassi (koos olümpiaadidel osalemisega) ja oma lapse koduõpet (II kuni VII klass) ning paljusid sõprade lastele antud järeleaitamistunde. Lisaks ma lihtsalt armastan seda ainet (täpsemalt reaalaineid üldse) ning olen täiesti veendunud, et seal ei ole vähemalt põhikooli ulatuses küll mitte midagi nii keerulist, millest iga inimene aru ei saaks.
Minu telefon on 5518472, meiliaadress anneli.sihvart@gmail.com
..............

Teisi ei oska ma soovitada. Minu teada on siiani vanema soovil koduõppel olevaid lapsi ainult vanemad ise õpetanud + huvikoolides käimine. Tervislikel põhjustel koduõppe puhul on ette nähtud, et õpetaja tegeleb lapsega iga nädal aga vanema soovil koduõppel on kogu korraldus vanema ülesanne. Tõenäoliselt on võimalik abi leida kõrgkoolide kaudu tudengeid otsides, kas siis teadetetahvlil kuulutades või huvipakkuva osakonna sekretärile kirjutades. 

Koduõppe suvepäevad toimuvad sel aastal 31. juuli kuni 1. august Viljandis ja seal on võimalik kohtuda vanematega, kel on lapsed koduõppel. Täpsem info päevade kohta on http://www.koduope.ee/?id=11&nid=14
Registreeruda saab minu kaudu ivooglaid @ gmail.com
Edu!

Eemal

Foorumi jalus